PwC: Private equity legt verkeerde focus op duurzaamheid

PwC: Private equity legt verkeerde focus op duurzaamheid

02-10-2013 12:49 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Onderzoek van PwC toont dat private equity-bedrijven zich meer richten op de risico’s dan op de kansen van duurzaamheid.

Private equity-partijen missen hun kansen om meer waarde te creëren door goed beleid op het gebied van environmental, social and governance (ESG) factoren.

Een enquête onder 103 bedrijven uit 18 landen, uitgevoerd door PwC, wijst uit dat 80 procent van de respondenten ESG-activiteiten volgt, terwijl slechts 15 procent de waarde die zij creëren door middel van deze ESG-activiteiten berekenen.

Er wordt door bedrijven meer gekeken naar het beheersen van ESG-risico’s dan het benutten van kansen, concludeert PwC.

Waarde kwantificeren

Volgens Phil Case, verantwoordelijk voor duurzaamheid bij PwC, kunnen private equity-bedrijven niet alleen meer waarde genereren door beter ESG-beheer alleen. “Het is ook mogelijk om deze gegenereerde waarde te kwantificeren en te communiceren aan beleggers, kopers en andere stakeholders.”

Toch blijkt deze kwantificering van ESG-beheer niet altijd gemakkelijk, stelt Case. “Zelfs de meest professionele private equity-bedrijven hebben moeite met het begrijpen, berekenen en communiceren van de toegevoegde waarde die ESG kan bieden.”

"De belangstelling van beleggers zal naar verwachting toenemen, dit is een gebied waarin private equity-bedrijven kunnen laten zien hoe ze een echt en meetbaar verschil maken," aldus Case.

Bron: BusinessGreen

Foto: PwC_Spain

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen