Mexicaanse bank geeft green bond uit voor schone energie

windenergie Mexico

23-08-2016 12:10 | Door: Fitria Jelyta

De Mexicaanse ontwikkelingsbank Nacional Financiera geeft later deze maand een green bond uit ter waarde van 2 mrd pesos ($ 109 mln) om duurzame energieprojecten te financieren.

Dat schrijft Reuters. De groene obligaties hebben een looptijd van zeven jaar, waarna de opbrengsten naar hernieuwbare energieprojecten in de Mexicaanse staten Puebla en Nayarit gaan. Deze projecten moeten bijdragen aan de ambitie van de Mexicaanse overheid om de uitstoot van broeikasgassen met 22 procent te verminderen.

Daarnaast zou de regering meer ondersteunende wetgeving tot stand laten brengen om duurzame energieopwekking te stimuleren. Volgens Reuters zou dit leiden tot een groei van meer dan $ 2 mrd aan Mexicaanse green bonds in de komende drie jaar.

Eerder gaf Nacional Financiera $ 500 mln uit aan groene obligaties om negen windenergieprojecten in Oaxaca, Nuevo Leon en Baja California te financieren. Deze groene obligaties zijn geverifieerd volgens de duurzaamheidseisen van de Climate Bonds Initiative (CBI). De Mexicaanse green bonds hebben een looptijd van vijf jaar en een couponwaarde van 3,41 procent.

Groene obligaties Nederland

In Nederland is er dit jaar al ruim € 3 mrd aan groene obligaties uitgegeven. De opbrengsten van de groene schuldpapieren gingen voor het grootste deel naar de financiering van hernieuwbare energie. Zo gaf Tennet in juni van dit jaar € 1 mrd aan green bonds uit in twee tranches van elk € 500 mln. De hoogspanningsnetbeheerder gaat met de opbrengsten van de green bonds offshore-windprojecten financieren in Duitsland en in Nederland.

In mei gaf Tennet een ‘groen’ schuldbewijs uit van € 500 mln om drie Duitse offshore-windenergieprojecten te financieren. Daarnaast gaven netbeheerder Alliander, ABN Amro, FrieslandCampina en Obvion in Nederland green bonds uit.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Reuters, Climate Bonds Initiative | Foto: Summer Foovay via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen