‘G20-landen moeten meer inzetten tegen klimaatverandering’

G20

24-08-2016 18:05 | Door: Fitria Jelyta

Institutionele investeerders roepen landen en organisaties op om actie te ondernemen in de strijd tegen klimaatverandering. De oproep is beschreven in een brief van een groep van 130 investeerders in aanloop naar de G20-top in China.

Dat schrijft The Guardian. Tijdens de G20-top die dit jaar in september in het Chinese Hangzhou plaatsvindt, komen de negentien G20-landen, de grootste economieën ter wereld, en de Europese Unie bijeen om internationale samenwerkingen mogelijk te maken die een welvarende wereldeconomie ondersteunen.

In aanloop naar de G20-top heeft een groep van 130 institutionele investeerders een brief geschreven waarin de G20-landen worden opgeroepen om de afspraken van het klimaatakkoord na te komen. Volgens dit akkoord mag onder andere de opwarming van de aarde niet verder oplopen dan 2 graden Celsius.

Implementatie klimaatakkoord

In de brief beschrijven de investeerders dat de G20-landen en organisaties een streng beleid voor CO2-beprijzing moeten hanteren en wetgeving moeten opstellen die energie-efficiëntie en hernieuwbare energie bevordert.

“Deze investeerders vragen dus aan bedrijven: vertel ons wat de implementatie van het klimaatakkoord voor jouw bedrijf betekent, zodat we onze risico’s kunnen berekenen en onze investeringen daarop kunnen aanpassen”, zegt Emma Herd, chief executive van de Investor Group on Climate Change (IGCC), tegen The Guardian. De IGCC is een van de organisaties die de 130 investeerders vertegenwoordigt.

Duurzame transitie versnellen

Volgens de ondertekenaars van de brief moeten overheden met de private sector samenwerken om de transitie naar een koolstofarme economie en hernieuwbare energie te versnellen. Ook vragen de investeerders de G20-landen om hun emissiedoelstellingen bij te stellen, zoals afgesproken tijdens de Parijse klimaatconferentie. Daarnaast roepen de investeerders de landen op om het aantal investeringen in schone energie in 2020 te verdubbelen.

De landen die deelnemen aan de G20 hebben volgens Herd veel invloed om de doelstellingen in het klimaatakkoord daadwerkelijk te kunnen behalen. Volgens The Guardian staat de bestrijding van klimaatverandering hoog op de agenda van de G20-top in China. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: The Guardian, G20 2016 China | Foto: G20 (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen