Triodos Bank koppelt duurzaamheid met financiële groei

Triodos Bank

30-08-2016 07:05 | Door: Fitria Jelyta

De duurzame kredietverlening van Triodos Bank groeide dit jaar met 4,1 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Verder zag de bank een groei van het totale beheerde vermogen naar € 12,6 mrd.

Dat maakt Triodos Bank bekend in zijn halfjaarcijfers van 2016. Het totale beheerde vermogen is samengesteld uit Triodos Bank, Triodos Beleggingsfondsen en Triodos Private Banking. In de eerste zes maanden van 2016 zag de bank het vermogen met 3 procent groeien naar € 12,6 mrd. Daarnaast zegt de bank dit jaar meer leningen aan duurzame ondernemingen, instellingen en projecten te hebben verstrekt. Hierdoor namen duurzame kredieten toe met 4,1 procent.

“We ondersteunen positieve verandering door en voor mensen”, zegt Peter Blom, CEO van Triodos Bank, in een persbericht. “Wij verbinden spaarders met leners en beleggers met duurzame projecten en bedrijven, zodat zij op hun beurt waarde in de reële economie kunnen creëren.”

Meer kapitaal voor duurzaamheid

De nettowinst van Triodos Bank in de eerste zes maanden van 2016 bedroeg € 18,6 mln en is 15 procent lager dan de nettowinst over dezelfde periode van 2015. De bank kent deze daling toe aan lagere rentemarges en de verplichte bijdrage aan het Nederlandse depositogarantiestelsel. Het eigen vermogen van Triodos Bank is in de eerste helft van 2016 echter met 7 procent gestegen naar € 835 mln tegen 4 procent groei over dezelfde periode in het voorgaande jaar.

Triodos Bank verwacht ook verdere groei van zijn activiteiten in de tweede helft van 2016. Om meer duurzame projecten en ondernemingen te ondersteunen en daarmee zijn ambities waar te maken, wil de bank in de tweede helft van 2016 € 60 mln tot € 75 mln aan extra kapitaal aantrekken. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Triodos Bank | Foto: Triodos Bank Espana via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen