Duurzaam sparen en beleggen maakt groeispurt

Duurzaam sparen en beleggen maakt groeispurt

10-10-2013 14:25 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Duurzaam sparen en beleggen door particulieren is weer in populariteit gestegen. Vorig jaar steeg het belegd vermogen met 9,2 procent tot € 20 mrd.

Dit blijkt uit observaties door de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). De vereniging tracht onder bestuurders en beleggers bewustzijn te creëren voor een duurzame kapitaalmarkt.

De particuliere markt is 9,2 procent gestegen ten opzichte van 2011, en vergeleken met tien jaar geleden drie keer zo groot geworden. In 2003 werd er nog maar €6,6 mrd duurzaam gespaard en belegd. In 2012 steeg dit bedrag naar €19,9 mrd.

Financiële producten

Onder duurzame spaar- en beleggingsproducten vallen onder andere microkredieten, investeringen in duurzame energiebronnen en in koplopers met beleid ter bevordering van arbeidsrechten.

ASN Bank loopt voorop in het aanbieden van duurzame producten. De Triodos Bank en Rabobank volgen op plaatsen twee en drie.

Giuseppe van der Helm, directeur van de VBDO, beschouwt de groei in ‘verantwoord beleggen’ als een goede ontwikkeling. “Nog nooit is op zoveel belegd vermogen een dergelijke toetsing toegepast. Dat kunnen we alleen maar als een stap voorwaarts beschouwen”, aldus Van der Helm.

 

Bron: Nuzakelijk

Foto: harald walker

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen