Fonds van € 300 mln voor woningisolatie particulieren

Fonds van € 300 mln voor woningisolatie particulieren

21-10-2013 10:21 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De overheid heeft in samenwerking met Rabobank en ASN Bank € 300 mln vrijgemaakt voor het verstrekken van leningen voor woningisolatie.

De Rabobank, de ASN Bank en minister Stef Blok voor Wonen hebben gezamenlijk het nationaal energiebespaarfonds gerealiseerd ten behoeve van het isoleren van woningen. De Rabobank legt € 175 mln in, de ASN Bank € 50 mln en de overheid legt € 75 mln in.

 

Regeling

 

Woningeigenaren kunnen een beroep doen op het fonds voor bedragen tussen de € 2.500 tot € 250.000 tegen een rente tussen de 3 en 3,5 procent. De leningen hebben een looptijd van zeven of tien jaar.

Het is een revolverend fonds waardoor het geld wat binnen stroomt opnieuw ingezet kan worden voor nieuwe investeringen op het gebied van energiebesparing.

De particulieren kunnen de leningen inzetten op het gebied van energiebesparende oplossingen zoals zonneboilers, speciale beglazing, isolatie of energiezuinige kozijnen. Vanaf december gaat de regeling van start en kunnen eigenaren een lening aanvragen.

 

Foto: harald walker

Bron: nuzakelijk

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen