Morgan Stanley lanceert instituut voor duurzaam investeren

Morgan Stanley lanceert instituut voor duurzaam investeren

08-11-2013 13:40 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley heeft aangekondigd een instituut voor duurzaam beleggen te openen.

De doelstelling van het initiatief is om markgerichte oplossingen voor economische, sociale en milieu-uitdagingen te bevorderen middels duurzame investeringen op grote schaal.

Volgens Audrey Choi – hoofd van Global Sustainable Finance Group van Morgan Stanley – is het noodzakelijk om op de groeiende vraag naar onderwijs, zorg, woningmarkt en veiligheid in te spelen met innovatieve en duurzame oplossingen.

“Morgan Stanley wil een katalyserende rol spelen bij het creëren van samenwerkingsverbanden over verscheidene sectoren. Deze samenwerkingsverbanden kunnen oplossingen produceren om op grote schaal kapitaal efficiënt en effectief te mobiliseren”, aldus Audrey Choi.

Duurzaam stappenplan

Een onderdeel van het plan is om een bedrag van $ 10 mrd vrij te maken voor het creëren van nieuwe producten, innovatieve mogelijkheden en kennis wat betreft duurzaamheid. Morgan Stanley wil dit plan de komende vijf jaar verwezenlijken via het zogeheten Investing Impact Platform. Het platform stimuleert kansen op het gebied van sociale en milieu-uitdagingen in ruil voor financiële winst.

In samenwerking met de Columbia Business School is er een jaarlijks programma ontwikkeld voor het ontwikkelen van beleggingsstrategieën en kennis op het gebied van leiderschap.

Verder is het plan om $ 1 mrd te investeren in duurzame gemeenschappen om de snelle toegang tot kapitaal te realiseren voor het verbeteren van de kwaliteit van betaalbare woningen.

Bron: GreenB.com

Foto: Adrian Scottow via Flickr

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen