FMO haalt half miljard groen kapitaal op

FMO haalt half miljard groen kapitaal op

11-11-2013 12:34 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

 

De Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO) heeft een duurzame obligatie uitgezet met een fors resultaat.

 

 

De duurzame obligatie had een looptijd van vijf jaar en was afgelopen woensdag binnen een uur overschreven tot een bedrag van €1,25 mrd, aldus een woordvoerder van de bank.

 

 

Meer dan de helft van het investeringsgeld werd opgehaald bij Nederlandse en Scandinavische investeerders, waaronder beleggingsfondsen, banken en verzekeraars.

 

 

Het opgehaalde bedrag is bestemd voor groene projecten in met name de hernieuwbare energiewereld, zoals zonne-energie en het efficiënter maken van fabrieken en landbouw. Verder gaat een deel van het geld naar een aantal projecten op het gebied van microfinanciering.

 

 

Het is de tweede duurzame obligatie die de FMO uit heeft gegeven. Over ongeveer een jaar is naar verwachting de derde aan de beurt.

 

 

Bronnen: nuzakelijk.nl en FMO

 

 

Foto: Raymond Klaassen via Flickr

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen