ASN Bank onder toezicht van Halsema (GroenLinks)

ASN Bank onder toezicht van Halsema (GroenLinks)

18-06-2012 10:27 | Door: Cato van Hees

Femke Halsema, voormalig politiek leidster van GroenLinks, wordt toezichthouder

voor duurzame koploper ASN Bank.

Vandaag werd bekendgemaakt dat Femke Halsema de nieuwe voorzitter van de raad van advies van de ASN Bank, een dochteronderneming van SNS Reaal, wordt.

De links-liberale politica is opvolger van oud-Kamerlid Saskia Noorman-Den Uyl van de PvdA.

Toezicht

De raad van advies geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur van de ASN Bank. Het orgaan is verantwoordelijk voor het toezicht op doelrealisaties van de bank, waaronder de duurzame doelstellingen.

Groen ideaal

De ASN Bank is een van de duurzame koplopers onder de Nederlandse banken. In 2011 leverde de bank een bijdrage aan de flinke stijging in investeringen in groene stroom.

Ook trekt de bank een steeds groter aantal klanten aan, waaronder veel jongeren, met onder meer duurzame beleggingen en sociale idealen.

Bron: ANP

Foto: Mike McHolm

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Cato van Hees

Cato is redacteur bij DuurzaamBedrijfsleven.nl. Duurzaamheid wordt steeds onmisbaarder in onze economie. Door het schrijven van zeer uiteenlopende artikelen, wordt het een breed en tastbaar onderwerp en zijn vooruitstrevende organisaties te onderscheiden. Het is een ontwikkeling van het bedrijfsleven waar ik als recent afgestudeerde actief in wil deelnemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen