Brussel wil boete voor Oostenrijkse nalatigheid klimaat

Brussel wil boete voor Oostenrijkse nalatigheid klimaat

22-11-2013 10:02 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Europese Commissie (EC) wil een boete van € 40.000 per dag instellen voor Oostenrijk. Het land geeft geen gehoor aan Europese wetten voor groene energie.

Volgens Brussel laat het land na het energienet beschikbaar te maken voor schone energie. Ook moet er nog meer beleid komen voor duurzaamheidcriteria van biobrandstoffen.

Om de doelstelling van de EU af te dwingen maakt de EC nu de gang naar het Europese Hof van Justitie. Als die de boete bevestigt moet Oostenrijk betalen tot de dag dat het beleid alsnog wordt ingevoerd.

“We zijn toegewijd aan het bereiken van onze energie- en klimaatdoelstellingen voor 2020”, zo verklaarde Günther Oettinger, Eurocommissaris voor Energie. “Daarom is het afdwingen van beleid voor groene energie in alle lidstaten van vitaal belang.”

De waarschuwing volgt na een correspondentie met de Oostenrijkse overheid die al gaande is sinds 2011. Oettinger benadrukt dat mogelijk ook maatregelen worden genomen tegen andere landen die in gebreke blijven.

Bron: Reuters

Foto: alexander.kirk via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen