ASN Bank wil bijdrage aan biodiversiteit vergroten

biodiversiteit ASN Bank

25-11-2016 10:00 | Door: Fitria Jelyta

De ASN Bank wil zijn positieve invloed op de biodiversiteit verhogen en daarmee het voorbeeld geven aan andere financiële instellingen. Op die manier wil de bank andere bedrijven stimuleren om de biodiversiteit wereldwijd te verbeteren.

Dat meldt de ASN Bank in een persbericht. De bank zegt momenteel een langetermijndoel voor biodiversiteit te formuleren. Met dit doel wil de bank dat zijn financieringen en beleggingen een zo groot mogelijke positieve impact hebben op de wereldwijde biodiversiteit.

Biodiversiteit oceanen

Zo presenteerde de ASN Bank in 2015 de Plastic Whale, een sloep van gerecyclede plastic flessen die de Amsterdamse grachten plasticvrij maakt. 

Volgens de bank wordt de biodiversiteit in zeeën en oceanen ernstig bedreigd door de grote hoeveelheden plastic. Met de sloep van gerecyclede plastic flessen wilde de ASN Bank het plasticafvalprobleem onder een brede groep mensen onder de aandacht brengen.

Duurzame financiële sector

Woensdag besprak de ASN Bank in China op uitnodiging van de Europese Unie de rol van de financiële sector bij biodiversiteit. In Den Haag werd hetzelfde onderwerp een dag later door de bank besproken tijdens de Natural Capital Conference, georganiseerd door het Platform Biodiversity, Ecosystems & Economy (Platform Bee).

Dit Nederlandse initiatief laat bedrijven, natuurorganisaties en wetenschappers samenwerken om biodiversiteit en ecosystemen te beschermen en herstellen. Volgens de ASN Bank is er wereldwijd een sprake van verlies aan biodiversiteit. Tweehonderd tot tweeduizend soorten organismen zowel op het land als in het water verdwijnen jaarlijks, stelt de bank. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: ASN Bank | Foto: Johnny Chen via Unsplash.com, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen