Nog half miljard beschikbaar uit SDE+ 2013

Nog half miljard beschikbaar uit SDE+ 2013

10-12-2013 14:52 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Op 19 december 17:00 sluit de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) 2013. Een half miljard euro uit de subsidieregeling is nog beschikbaar.

Op 4 april 2013 werd een budget € 3 mrd beschikbaar gemaakt voor de subsidieregeling SDE+. Tot 28 november zijn 499 aanvragen voor de subsidie gehonoreerd, waarmee € 2,5 mrd is toegekend aan verschillende projecten. Een samengevat overzicht van aanvragen op 28 november is weergegeven in de bijgevoegde tabel. Met € 1,3 mrd (gehonoreerd uit € 1,5 miljard) is tot nu toe de meeste subsidie naar biomassaprojecten gegaan.

 

SDE+

 

De SDE+ verstrekt subsidie over de opgewekte duurzame energie. De SDE+ heeft betrekking op energie uit zon, wind, biomassa, aardwarmte en water en richt zich alleen op bedrijven en (non-profit)instellingen. De regeling vergoedt het verschil tussen de grijze stroomprijs en de groene stroomprijs. Afhankelijk van het moment van aanvraag wordt een basisbedrag toegekend van € 0,07  tot € 0,15 per kilowattuur.

 

2014

 

Op 1 april 2014 wordt de SDE+ 2014 opengesteld. Het budget wordt met een half miljard euro verhoogd. De regeling wordt op 1 januari 2014 gepubliceerd zodat ondernemers genoeg tijd hebben om hun aanvraag voor te bereiden. Het budget van de SDE+ 2013 was verhoogd van € 1,7 miljard naar € 3 miljard.

Bron: AgentschapNL | Foto: JvL via Flickr & AgentschapNL

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen