Oneplanetcrowd wil Duitsland veroveren

Oneplanetcrowd wil Duitsland veroveren

20-12-2013 10:43 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Nederlandse website breidt zijn crowdfunding werkzaamheden uit naar het grote internationale speelveld.

Oneplanetcrowd is een Nederlandse website waarop investeerders hun kapitaal kunnen steken in bedrijven, producten en projecten op het gebied van duurzaamheid. Dergelijke projecten komen vaak moeilijk van de grond en middels het crowdfunding systeem kunnen investeerders de duurzaamheidsmarkt in beweging brengen. Indien een project van start gaat krijgt de investeerder de investering terug met rente, en kan men genieten van het duurzame resultaat van het product of dienst.

De website is nog maar 13 maanden geleden gelanceerd en breidt nu al zijn activiteiten uit naar het buitenland. Met Duitsland in het vizier tracht de website duurzaamheid grootschaliger op de kaart te zetten.

“Duitsers lopen voorop op het gebied van duurzaamheid, maar het mkb heeft net als in Nederland, moeite om aan financiering te komen”, aldus oneplanetcrowd.

Oneplanetcrowd heeft inmiddels al 6500 actieve investeerders die gezamenlijk goed zijn voor een investering van € 1,1 mln, en elke maand komen er 500 investeerders bij.

Bron: nuzakelijk | Foto:  James Cridland

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen