Windturbinebouwer Vestas lieveling van beursanalisten

Windturbinebouwer Vestas lieveling van beursanalisten

02-01-2014 12:11 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Beursanalisten adviseren hoog in te zetten op de Deens windturbinebouwer Vestas. Ze verwachten een gunstig resultaat voor het aandeel.

Maar liefst 45 procent van de beursanalisten adviseren het aandeel Vestas Wind Systems te kopen, stelt Bloomberg. Vorig jaar was dat nog 9,4 procent.

 

Reorganisatie

 

Het positieve advies van de analisten zou het resultaat kunnen zijn van het vervangen van de topman Ditlev Engel voor Anders Runevad, en het sluiten van een samenwerkingsverband met Mitsubishi Heavy Industries. Verder zijn er enorm veel banen geschrapt bij het bedrijf. In 2012 werkten er nog 22.000 mensen bij Vestas. Dat aantal is gedaald naar 17.000 en zal met nog eens 1.000 banen dalen.

Vooral uit Noord-Amerika is het aantal bestellingen bij Vestas daarbij enorm gestegen. Het afgelopen jaar is het de omvang van de bestellingen gestegen van 3.738 naar 5.214 megawatt. Dat komt overeen met 1.000 tot 2.000 turbines.

In de jaren voor 2013 heeft het bedrijf zware verliezen geleden, onder andere door de stop op subsidies van overheden op groene energie.

Over 2013 is de waarde van het aandeel Vestas in totaal met 408 procent gestegen.

 Bron: nuzakelijk | Foto: Davagh via wikimedia

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen