‘CO2-markt wordt 15 procent meer waard’

‘CO2-markt wordt 15 procent meer waard’

13-01-2014 17:17 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Bloomberg New Energy Finance (BNEF) voorspelt voor 2014 een waardestijging van 15 procent voor de wereldwijde CO2-markt.

Het onderzoeksbureau verwacht dat de globale markt een waarde krijgt van € 46 mrd in plaats van € 40 mrd.

De Europese CO2-prijzen kunnen stijgen tot €7,50 per ton. Momenteel zijn die €5 per ton. In april 2013 was dat nog €3, maar de prijs is gestegen vanwege een compromis om 900 miljoen uitstootrechten tot 2019 of 2020 uit de handel te nemen.

“CO2-markten zijn de afgelopen jaren in de achtbaan geweest en ze blijven in de rit,” aldus Guy Turner, hoofdeconoom bij BNEF. “De waarde van de markt piekte tot €100 mrd in 2011 en zakte toen naar €40 mrd in 2013. Dankzij backloading in de ETS zal die weer omhoog gaan en mogelijk een nieuwe hoogte van €180 miljard hebben in 2016.” Hij voegt toe dat de waarde van de markt weer kan dalen in 2020 als de emissierechten die tussen 2014 en 2016 niet werden gebruikt weer op de markt komen.

De EU debatteert momenteel over lange-termijnhervormingen om het overschot aan emissierechten aan te pakken en veel eisende CO2-reductiedoelen te stellen voor CO2-intensieve bedrijven of het annuleren van verschillende geplande veilingen.

Bron: BNEF | Foto: Mattb_tv via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen