PwC: Slechts kwart multinationals rapporteert over duurzaamheid

PwC: Slechts kwart multinationals rapporteert over duurzaamheid

27-01-2014 11:03 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Hoewel bedrijven waarde hechten aan kennis over hun duurzame en sociale voetafdruk, rapporteert driekwart nog steeds alleen het financiële gedeelte.

 

 

Dit blijkt uit het 17e jaarlijkse CEO-onderzoek van PwC. De meeste bedrijven erkennen het belang van het meten van de gehele voetafdruk: op economisch, sociaal en milieugebied. 75 procent van de deelnemers denkt namelijk dat het verslag doen van niet-financiële impact bijdraagt aan hun succes op de lange termijn.

 

 

Deze woorden blijken echter niet omgezet te worden in daden. Slechts een kwart van de grote bedrijven rapporteert momenteel hun sociale en milieu-impact. Het meten van de gehele voetafdruk heeft twee voordelen volgens PwC. Ten eerste helpt het de trade-off van verschillende strategieën en het maken van de beste besluiten voor alle stakeholders. Dat zorgt er voor dat de organisatie weer vertrouwen wint, dus ook meer klanten en omzet.

 

 

Eerder onderzoek

 

 

Ook uit eerder onderzoek, in september 2013, bleek dat 93 procent  van de CEO’s geloven dat het meten van de totale impact van hun organisatie kan helpen betere beslissingen te maken over bedrijfsrisico’s. Bovendien denken ze dat zij op die manier ook een sterkere reputatie kunnen opbouwen bij werknemers, investeerders. Volgens PwC is de tijd van groei ten koste van alles voorbij, doordat de meerderheid van de CEO’s de milieu- en sociale impact van hun bedrijven wil meten.

 

 

Bron: Environmentalleader

 

 

Foto: longplay via Flickr

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen