Sterke groei voor verzekeraar Delta Lloyd in windparken

 Sterke groei voor verzekeraar Delta Lloyd in windparken

28-02-2014 10:36 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De verzekeringsactiviteiten van Delta Lloyd in Europa op het gebied van offshore windenergie zijn de afgelopen twee jaar verzesvoudigd naar 6000 megawatt.

Dit vertegenwoordigt de elektriciteitsbehoefte van zes miljoen huishoudens. In Europa is Delta Lloyd betrokken bij het verzekeren van 25 offshore windturbineparken met in totaal ruim 1.650 windturbines. In Nederland zijn dit onder andere het Prinses Amaliawindpark en Luchterduinen. Daarnaast verzekert Delta Lloyd windturbineparken in Engeland, Duitsland, België, Denemarken, Ierland en Portugal.

Delta Lloyd verzekert niet alleen de bouw van windturbineparken, maar dekt ook de operationele fase. Daarmee geeft de verzekeraar een uitgebreide en naadloze dekking voor de gehele levensduur van een windturbinepark.

 

Ervaring sinds jaren 70

 

De eerste ervaring van Delta Lloyd met windparken dateert uit de jaren 70. De afgelopen decennia heeft de verzekeraar veel technische kennis opgebouwd op het gebied van onshore en offshore windenergie. Om zich verder te ontwikkelen in deze groeimarkt, heeft Delta Lloyd twee jaar geleden een offshore Windenergie Team opgericht. Hierin is de kennis van verzekeringsspecialisten en ingenieurs gebundeld.

Maarten Mulder, Underwriting Manager Technische Verzekeringen Delta Lloyd: "Sinds de oprichting van ons Windenergie Team is onze portefeuille op het gebied van offshore windenergie verzesvoudigd. De komende jaren verwachten we een forse groei in de markt voor offshore windenergie. Delta Lloyd heeft de ambitie om hierin mee te groeien en tot de top 3 verzekeraars te blijven behoren."

Foto: Eneco Media via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen