Aandeel Tesla stijgt 619% in 2013

Aandeel Tesla stijgt 619% in 2013

03-03-2014 11:20 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De koers van de elektrische autoproducent Tesla Motors is in een jaar tijd met 619 procent gestegen.  

In de afgelopen twintig jaar heeft geen andere autoproducent ter wereld een dergelijke groei gerealiseerd. De koers van Tesla is sinds de introductie maar liefst vijftien keer groter geworden.  Geen enkel Amerikaans bedrijf heeft sinds 2006 een beursintroductie als Tesla gehad.

De marktwaarde van Tesla is inmiddels gestegen tot $ 31 mrd (€ 23 mrd). Daarmee is het bedrijf is nu al getaxeerd op de helft van de waarde van ’s werelds grootste autofabrikant General Motors.

 

Waanzin

 

De elektrische autoproducent maakte vorige week bekend dat het een nieuwe fabriek wilt opzetten. Het nieuwe complex moet in 2015 af zijn en wordt primair ontworpen voor de productie van betere accu’s.  Daarnaast is de berichtgeving van consumentenorganisaties over Tesla doorgaans positief. Zo werd de Tesla Model S beoordeeld als meest veilige auto ooit. Echter, liep het aandeel Tesla in november 2013 nog een kleine deuk op na een autocrash in Amerika.

Een andere verklaring voor de koerssprong komt van een Amerikaanse autoanalist: “Technologie, pracht en praal, en bruikbaarheid, in combinatie met marktleiderschap in een segment met een groot groeipotentieel, trekt zowel kopers als investeerders aan.”

Op de beleggingswebsite IEX wordt er over een waanzin rond het aandeel Tesla gesproken.

Bron: nuzakelijk | Foto: Niall Kennedy via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen