Nieuwe belastingaftrek boost voor Nederlandse innovatie

Nieuwe belastingaftrek boost voor Nederlandse innovatie

03-07-2012 12:39 | Door: Cato van Hees

Investeren in innovatie is populair onder de Nederlandse ondernemers. De Research & Development Aftrek (RDA) maakt het mogelijk dat bedrijven, ondanks economische tegenwind, innovatieve kansen benutten.

Gister werd bekendgemaakt dat er al meer dan 2000 innovatiekoplopers gebruik hebben gemaakt van de nieuwe belastingaftrek voor onderzoek en ontwikkeling. De 2000ste RDA-beschikking werd overhandigd aan O-foil, een bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van duurzame technologie voor de voortstuwing van binnenvaartschepen.

De Research & Development Aftrek is sinds 1 mei 2012 van kracht. Dit jaar is er €250 mln beschikbaar, oplopend naar €500 mln in 2014 en volgende jaren.

Economisch zware tijden

Er zijn inmiddels al 9000 aanvragen binnengestroomd voor de RDA sinds mei 2012. “Uit de grote belangstelling blijkt dat de belastingaftrek in deze economische zware tijden een uitkomst is voor bedrijven,” stelt minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I).

“Op deze manier kunnen ondernemers ondanks de crisis investeren in innovatie.”Maxime Verhagen

Bron: Rijksoverheid

Foto: slopjop

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Cato van Hees

Cato is redacteur bij DuurzaamBedrijfsleven.nl. Duurzaamheid wordt steeds onmisbaarder in onze economie. Door het schrijven van zeer uiteenlopende artikelen, wordt het een breed en tastbaar onderwerp en zijn vooruitstrevende organisaties te onderscheiden. Het is een ontwikkeling van het bedrijfsleven waar ik als recent afgestudeerde actief in wil deelnemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen