EZ stelt 48,8 miljoen beschikbaar voor energie-innovaties

 EZ stelt 48,8 miljoen beschikbaar voor energie-innovaties

03-04-2014 16:16 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Bedrijven in de Topsector Energie kunnen zich aanmelden voor de eerste tranche subsidieregelingen. Het ministerie van Economische Zaken stelt 48,8 miljoen euro beschikbaar voor het stimuleren van energie-innovaties in 2014.

Voor onder andere Wind op Zee, Zonne-energie en Energiebesparing in de industrie kunnen bedrijven hun ideeën en voorstellen pitchen.

 

Nieuwe subsidies

 

Dit jaar zijn nieuwe subsidies beschikbaar voor energiebesparingen in de industrie, zoals projecten die het rendement van energiebesparende technieken verkennen. Ook is er subsidie voor grootschalige pilotprojecten waarin ondernemers in een realistische omgeving prototypes kunnen testen. Hetzelfde geldt voor haalbaarheidsstudies voor de sector Wind op Zee.

Op het gebied van onder andere bio-energie, energiebesparing en zonne-energie worden subsidies uitgegeven. De tweede en laatste tranche komt in juni vrij. Deze zal onder meer betrekking hebben op slimme netwerken en systeemintegratie.

 

Topsector Energie

 

De projecten die in aanmerking komen voor de Topsector Energieregelingen zijn combinaties van fundamenteel onderzoek, industrieel onderzoek, experimentele ontwikkeling, demonstratie, of haalbaarheidsstudies.

De negen topsectoren zijn:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • High Tech Systemen en Materialen
  • Energie, Creatieve Industrie,
  • Logistiek,
  • Agri&Food,
  • Tuinbouw en Uitgangsmaterialen,
  • Life Sciences & Health,
  • Water en Chemie.

 

De handleiding is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Voor een filmcompilatie van 26 succesvolle innovatie projecten in de topsectoren.

Bron: RVO | Foto: Paulina Clemente by Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen