The Amazing Spiderman 2 wint duurzaamheidsprijs

The Amazing Spiderman 2 wint duurzaamheidsprijs

09-04-2014 15:38 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De superheldenfilm The Amazing Spiderman 2 heeft een prijs gekregen voor de milieuvriendelijke werkwijze en duurzame initiatieven tijdens de productie. De Green Seal Award is een initiatief van de Environmental Media Association (EMA).

EMA is een non-profitorganisatie die de invloed van de filmindustrie en de media wil gebruiken om het publiek milieubewustzijn bij te brengen. The Green Seal Award is in 2003 in het leven geroepen. De concurrentie is groot. Iedere studio stuurt per jaar vijf tot twintig films in. De puntentelling vindt plaats aan de hand van de EMA-richtlijnen. Volgens de organisatie heeft producent Sony de prijs meer dan verdiend.

De makers van de nieuwe Spiderman-film werkten tijdens de productie samen met het World Wildlife Fund, de internationale tak van het Wereld Natuur Fonds, om het leefgebied van de grote panda te beschermen. De crew besteedde ook aandacht aan Earth Hour, als wereldwijd het licht een uur uitgaat.

Tijdens de productie zijn tonnen materiaal ingezameld die geschikt zijn voor hergebruik , opvanghuizen in de buurt kregen bijna 6000 overgebleven maaltijden en waterflesjes waren taboe. Alleen al dat laatste initiatief leidde tot een besparing van 193.000 plastic flessen.

The Amazing Spiderman is de eerste film van Sony die de Green Seal Award in de aftiteling mag tonen. Het tweede deel van de Spiderman-sage gaat op 2 mei in premiere.

Bron: Hollywood Reporter | Foto: Sony

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen