Nederland zoekt nieuwe Nationale Iconen

Nederland zoekt nieuwe Nationale Iconen

11-04-2014 10:35 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het kabinet gaat de komende maanden op zoek naar nieuwe Nationale Iconen. Baanbrekende projecten met grote (potentiële) maatschappelijke en economische impact. 

Minister Henk Kamp van Economische Zaken presenteerde het project eind maart tijdens de TEDxBinnenhof Global Challenges 11 Dutch Solutions. Een nieuw Nationaal Icoon is volgens Kamp een project waar iedereen trots op kan zijn. Zoals uit het verleden de Deltawerken, de kunstnier en de compact disc. Een jury onder leiding van Hans Wijers beoordeelt de inzendingen.

Het kabinet biedt de nieuwe Iconen een (internationaal) podium en ondersteuning om een volgend niveau te bereiken. De overheid stelt onder meer nationale en internationale contacten beschikbaar door middel van handelsmissies, toegang tot Europa en de netwerken van de ministeries, en media-aandacht. Het Nationaal Icoon krijgt tevens een ambassadeur op ministerieel niveau.

Het kabinet is op zoek naar projecten die:

 

 

 

 

 

 

 

  • een ambitieuze stip op de horizon zetten als het gaat om het oplossen van maatschappelijke vraagstukken;
  • een groot economisch (internationaal) perspectief hebben;
  • technologisch grensverleggend zijn op wereldschaal.

 

De projecten moeten bijdragen aan de doelstellingen van het Europese innovatieprogramma Horizon 2020. De inzendingen mogen in verschillende fases verkeren: van technologische doorbraken in een primair wetenschappelijke R&D-fase, tot projecten die al dichter tegen een toepassing aanzitten. En grootschalige programma’s die meerdere projecten tegelijk aanpakken.

 

Aanmelden

 

U kunt projecten aanmelden via de website Nationaal Icoon. Juryvoorzitter Hans Wijers en zijn collega-juryleden adviseren het kabinet bij de selectie. Op 3 november 2014 worden maximaal drie nieuwe Nationale Iconen 2014 bekendgemaakt tijdens de Innovatieconferentie in de Ridderzaal.

De aanmelding van projecten sluit op 1 juli 2014, om 17.00 uur.

Het reglement en het aanmeldformulier vindt u op de website Nationaal Icoon van RvO.

De Nationale Iconen is een kabinetsbreed initiatief. Het ministerie van Economische Zaken en de Rijksoverheid voor Ondernemend Nederland zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de competitie.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

RVO

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen