Duurzame start-up kan leren crowdfunden

Duurzame start-up kan leren crowdfunden

16-04-2014 15:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Duurzame startups krijgen hulp bij het opzetten van een geslaagde crowdfundingcampagne. Oneplanetcrowd en trainingsbedrijf Teach 2 Fish zetten daarvoor een speciaal programma op. 

In vier maanden tijd leren tien start-ups hoe ze een idee moeten pitchen, media-aandacht krijgen, het doelbedrag kunnen halen en hoe ze daarna verder moeten met hun start-up. Dat meldt NuZakelijk.

Oneplanetcrowd, dat zich specifiek richt op duurzame producten, selecteert de deelnemers. Het crowdfundplatform bekijkt of de deelnemende bedrijfjes een werkend prototype hebben en of ze al betalende klanten hebben. Teach 2 Fish beoordeelt vervolgens het netwerk, de propositie en de 'X-factor'.

Het trainings- en adviesbureau wil mensen met mooie ideeën verder helpen en hoopt tegelijkertijd dat het programma de aandacht voor duurzaamheid in Nederland vergroot. "Duurzaamheid is allang niet meer voor 'geitenwollensokken'. Duurzame bedrijven kunnen heel goed concurreren met 'traditionele'  bedrijven, ze hebben alleen een slinger nodig", zegt Karim Maarek van Teach 2 Fish tegen NuZakelijk.

Het programma kost 1200 euro en begint op 16 mei. In september gaan de projecten live op Oneplanetcrowd.

Bron: NuZakelijk | Foto: Images of Money via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen