Gratis zonnepanelen voor 250 scholen

Gratis zonnepanelen voor 250 scholen

21-04-2014 10:00 | Door: Erik Verheggen

Bedrijven en organisaties gaan basisscholen gratis zonnepanelen aanbieden. Hiermee is een bedrag van € 6,5 mln gemoeid. Zo'n 250 scholen komen in aanmerking voor het aanbod.

Het project KiesZon op School is een initiatief van ASN Bank, Stichting DOEN, IVN, Greenchoice, netbeheerder Enexis en KiesZon.

Over het algemeen willen scholen wel investeren in zonnepanelen om de energiekosten te drukken, maar zijn de kosten te hoog. In deze constructie krijgen de scholen de zonnepanelen gratis en betalen zijn 14,5 eurocent per kilowattuur. Voor grotere scholen met meer dan 15 klaslokalen valt de prijs iets hoger uit. De organisatorische en juridische afhandeling neemt de projectgroep voor zijn rekening.

Het samenwerkingsverband heeft 250 scholen op het oog die voor de actie in aanmerking komen. Scholen kunnen zelf de energierekening nog verlagen door de sponsorlopen of inzamelingsacties te organiseren.

Bij KiesZon op School hoort ook een lespakket waarin de leerlingen vertrouwd worden gemaakt met zonne-energie. "Het is belangrijk dat kinderen meekrijgen waar energie vandaan komt en hoe iedereen kan bijdragen aan een schonere wereld", zegt Hans Mart Groen, directeur van Greenchoice. "Daken van scholen zijn daarvoor perfect."

Zie ook het video-item van DuurzaamBedrijfsleven.nl over de werkwijze van KiesZon:

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen