3 x 30 duurzaam: de 3 best gelezen verhalen

3 x 30 duurzaam: de 3 best gelezen verhalen

17-05-2014 07:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Drie nieuwsberichten die u niet mag missen. In drie keer 30 seconden. Iedere zaterdag presenteert DuurzaamBedrijfsleven.nl de best gelezen verhalen. Over innovatie, een doorbraak in duurzaam ondernemen en opvallend nieuws.

1. En in één klap staat het Energieakkoord op de rails

NS en de andere spoorbedrijven hebben donderdag hun enorme aanbesteding voor groene stroom afgerond. Vanaf 2018 is een elektrische treinreis volledig klimaatneutraal. Dat kost de reiziger geen cent extra.

“Het was af en toe heel spannend,” zegt Ralph Luijt, manager Energie & Milieu bij NS Reizigers en nauw betrokken bij de aanbesteding. “De eerste geluiden die we hoorden: wat jullie willen kan gewoon niet. We hebben toch doorgezet. En het is kicken om te zien wat we nu in beweging hebben gebracht.”

Uiteindelijk zal er zo’n 500 megawatt aan capaciteit worden bijgebouwd, oftewel zo’n 100 tot 120 windmolens. In het Energieakkoord is afgesproken dat in Nederland de komende jaren 4.000 megawatt aan windenergie zal bijbouwen. De spoorsector draagt daar dus zo’n 6 procent aan bij.

Meer weten? Lees verder.

 

2. Milieuorganisatie biedt elektrische leasebak aan

Vanaf deze week kunnen particulieren bij milieuorganisatie Natuur & Milieu een volledig elektrische Nissan Leaf leasen. De organisatie wil duurzaam rijden stimuleren.

Natuur & Milieu is daarmee ‘s werelds eerste milieuorganisatie die elektrische auto’s in de lease brengt. Hiermee wil de organisatie elektrisch rijden stimuleren. “Dit is echt nieuwe stijl milieuorganisatie,” aldus Dorien Ackerman, projectleider elektrisch rijden. “We willen mensen in staat stellen om groener te leven.”

Meer weten? Lees verder.

 

3. Start-up produceert iPhone hoesjes uit CO2

De Amerikaanse start-up Newlight Technologies maakt de eerste CO2-negatieve iPhone accessoires ter wereld. CO2 vervangt aardolie als grondstof voor de productie van de plastic omhulsels.

Het centrale ingrediënt voor de hoesjes, AirCarbon, wordt geproduceerd door het bedrijf Newlight Technologies. Volgens de onderneming is het product CO2-negatief: de productie haalt meer CO2 uit de lucht dan er wordt uitgestoten. Newlight benadrukt dat het proces zeer kosteneffectief is, en zelfs goedkoper dan plastics gemaakt uit aardolie. Telecombedrijf Sprint gaat de telefoonhoesjes op de markt brengen.

Meer weten? Lees verder

 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen