m

m

11-07-2012 16:44 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Japan wil voor 2020 een groene energiemarkt creëren ter waarde van 50 triljoen yen (meer dan €511 mlr).

Dat staat in een regeringsvoorstel over de groeistrategie van Japan. Het doel van de regering is dat Japan één van de grootste groene energiemarkten ter wereld wordt. Hiermee hoopt men 1,4 miljoen banen te creëren. Dit zou een boost moeten geven aan de huidige kwetsbare economie.

Deflatie

Op dit moment leidt de Japanse valutamarkt onder deflatie, maar met de focus op groene technologieën wil de regering de komende acht jaar de economie doen herleven.

Hernieuwbare energie

De Japanse regering is van plan een gunstig investeringsklimaat te creëren voor het realiseren van hernieuwbare energieprojecten. Hierbij kan gedacht worden aan projecten voor wind-, zonne- en geothermische energie die onder andere kunnen rekenen op vergaande subsidieregelingen. Na de kernramp in Fukushima van het afgelopen jaar heeft de regering de plannen voor nieuwe kernreactoren in de ijskast gezet.

Auto-industrie

Daarnaast zal de ontwikkeling van auto’s met een lage CO2-uitstoot gestimuleerd worden. Het doel is dat de helft van de auto-industrie in 2020 bestaat uit milieuvriendelijke auto’s.

Bron: Reuters

Foto: Stacey Shintani

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen