Tender van € 24 mln voor energie-innovatie

Tender van € 24 mln voor energie-innovatie

19-06-2014 14:53 | Door: Erik Verheggen

De Nederlandse overheid stelt ruim € 24 mln beschikbaar voor energie-innovatieprojecten. De regeling is bestemd voor energiebesparingsprojecten en innovaties voor hernieuwbare energie.

Het geld is afkomstig van het ministerie van Economische Zaken. De regeling Demonstratie Energie-Innovatie (DEI) is voor ondernemers die met hun product of dienst vlak voor de stap naar de markt zitten. Door hun vinding op ware schaal en in de praktijk te demonstreren, verloopt dit makkelijker. De DEI-regeling biedt bedrijven financiële ondersteuning om die opschaling te realiseren.

Hernieuwbare bronnen die in aanmerking komen zijn wind en zonne-energie, aerothermische (warmte in de omgevingslucht), hydrothermische (warmte in het oppervlaktewater), geothermische energie en energie uit de oceanen, waterkracht, biomassa, stortgas, gas van rioolzuiveringsinstallaties en biogas.

Binnen de regeling is het ook mogelijk om kosten voor industrieel onderzoek en experimentele ontwikkeling op te voeren, maar de omvang daarvan is beperkt.

Een verzoek indienen voor de subsidieregeling Demonstratie energie-innovatie (DEI) kan vanaf 1 juli 2014.

Meer informatie vindt u op de website van RVO Nederland: Subsidies en Financiering.

 

 

 

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

RVO

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen