Tweede Kamer zoekt eerlijke huisbank

Tweede Kamer zoekt eerlijke huisbank

25-06-2014 12:11 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Tweede Kamer wil een andere bank als huisbankier van het Rijk. Royal Bank of Scotland (RBS) scoort volgens het parlement te slecht bij de Eerlijke Bankwijzer.

Bij de Eerlijke Bankwijzer, de bankenvergelijkingssite van onder meer Amnesty International en OxfamNovib, scoort RBS slecht op het gebied van klimaatverandering, mensenrechten en wapenhandel. Volgens de Partij voor de Dieren heeft RBS geen of nauwelijks beleid ontwikkeld voor thema’s als bosbouw, arbeidsrecht, gezondheid en milieu.

Volgens Esther Ouwehand van de PvdD lapt Royal Bank of Scotland mensenrechten, duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen aan de laars. "Zo’n bank wil je niet als huisbankier”, zei Ouwehand. Samen met de PvdA diende de partij een motie in met het verzoek van huisbank te wisselen.

Beide partijen vinden dat de Kamer het goede voorbeeld moet geven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een Kamermeerderheid steunde het verzoek. Er wordt nu gezocht naar een bank met een hogere score.

Bron: Telegraaf, NOS | Foto: Carlos yo, via Wikipedia

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen