Bedreigde eilandstaat koopt evacuatieland

Bedreigde eilandstaat koopt evacuatieland

04-07-2014 16:24 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De rijzende zeespiegel wordt steeds nijpender voor de eilandengroep Kiribati in de Stille Oceaan. De regering heeft nu alvast nieuw land aangekocht voor een eventuele evacuatie.

In de Stille Oceaan stijgt de zeespiegel meer dan één centimeter per jaar. Dat lijkt weinig, maar voor de 33 nagenoeg platte eilanden is het een ramp. Het eilandstaatje heeft daarom een stuk land gekocht op het ‘naburige’ eiland Fiji, 2000 kilometer verderop.

Het stuk land dient als vluchthaven voor het geval de eilandengroep door de golven wordt verzwolgen. Op het arme Kiribati wonen zo’n 100.000 mensen, die leven van het toerisme.

De strook land is ongeveer 13 vierkante kilometer groot en bosrijk en was eerder van de Anglicaanse Kerk. Deze deed het voor $ 8,77 mln van de hand. Het stuk land is volgens president Anote Tong niet groot genoeg om iedereen comfortabel te huisvesten, maar “het kan als het moet”, zei hij tegen The Associated Press. Geschat wordt dat de eilandengroep binnen dertig jaar onder water staat.

Bron: Aljazeera America | Foto: Nicolas Raymond via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen