Btw-fout zonnestroom deels hersteld

Btw-fout zonnestroom deels hersteld

08-07-2014 17:19 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Staatsecretaris Eric Wiebes van Financiën wil de btw-boete voor eigenaren van zonnepanelen gedeeltelijk kwijtschelden. Zo'n 3000 mensen kregen in juni een onverwachte naheffing van € 5000.

Eigenaren van zonnepanelen die de inmiddels beruchte naheffing kregen, moeten wel op tijd een bezwaarschrift hebben ingediend bij de Belastingdienst en moeten alsnog aangifte doen. Dat meldt de Vereniging Eigen Huis (VEH) op zijn website. Als blijkt dat geen btw is verschuldigd, blijft alleen een boete van €161 staan wegens het te laat indienen van de aangifte.

Afgelopen juni kregen duizenden huiseigenaren met zonnepanelen op hun dak een naheffing van € 5000 en een bijbehorende boete van € 161. Volgens de Belastingdienst hadden zij geen btw afgedragen over teruggeleverde zonnestroom aan het net.

Eigenaren van zonnepanelen mogen de betaalde btw over de aanschaf en installatie terugvragen, op voorwaarde dat zij btw betalen over teruggeleverde stroom. Enkele duizenden mensen waren dat vergeten. Volgens de VEH is staatssecretaris Wiebes bereid de bezwaarschriften te honoreren, mits die op tijd zijn ingediend.

Ook nieuwe particuliere zonnestroomleveranciers moeten alert blijven. Wiebes is niet van plan de btw-aangifte te vereenvoudigen. Zij moeten in het eerste jaar ieder kwartaal aangifte doen, anders volgt ook voor hen een boete. Pas na een jaar komen eigenaren van zonnepanelen in aanmerking voor een ontheffing, of mogen zij de btw per jaar afrekenen.

Bron: Vereniging Eigen Huis | Foto: Willemien Groot, eigen foto.

 

 

 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen