Zwitserse verzekeraar investeert 2 miljard in groene obligaties

Zwitserse verzekeraar investeert 2 miljard in groene obligaties

16-07-2014 12:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Zwitserse verzekeraar Zurich Insurance Group investeert $ 2 mrd in groene obligaties. Hiermee zet het bedrijf een stap in duurzaam beleggen. 

De verzekeraar liet al eerder weten $ 1 mrd te willen investeren in de financiering van duurzame projecten. Dat bedrag verdubbelt nu. Dat meldt Bloomberg op zijn website. Investeringsdirecteur Cecilia Reyes noemt het gebruik van groene obligaties een mooi voorbeeld van investeringen die een positieve impact hebben op de maatschappij en het milieu, en die tegelijkertijd voldoen aan de financiële criteria van de bank.

Wereldwijd is dit jaar al een recordbedrag uitgegeven aan groene obligaties: $ 16,6 mrd tegenover $ 14 mrd in heel 2013. Naar verwachting benadert de uitgifte van obligaties eind dit jaar de $ 40 mrd.

 

Klimaatverandering

 

Een groene obligatie wordt onder andere uitgegeven door de Wereldbank en overheden. Overheden zien het als effectief middel om projecten te financieren die klimaatverandering tegengaan of mensen helpen zich aan te passen aan de gevolgen ervan. Ook bedrijven zien de voordelen. Unilever gaf dit jaar als eerste grote voedingsconcern £ 250 mln aan obligaties uit.

Om voor financiering door een groene obligatie in aanmerking te komen moet een project vaak aan strenge duurzaamheidseisen voldoen, zoals het gebruik van hernieuwbare energie en relatief laag waterverbruik.

Bron: Bloomberg | Foto: Ken Lund via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen