Cleantech-sector krijgt overzicht subsidies

Cleantech-sector krijgt overzicht subsidies

28-07-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het is voor bedrijven in schone technologie niet altijd makkelijk de juiste financiering te vinden met de wirwar aan verschillende regelingen. Het Energieakkoord helpt de ondernemer een handje.

Op de website van de SER-Commissie Borging Energieakkoord staat sinds deze week een Excel-bestand dat alle bekende regelingen, fondsen en subsidies op een rijtje zet. Niet alleen de Nederlandse, maar ook regionale en Europese regelingen staan in de database.

Het overzicht bevat 42 nationale, 76 regionale en 33 Europese regelingen voor sectoren zoals duurzame energie, energieopslag, mobiliteit en agri-business. Er zijn aparte categorieën voor bedrijven die zich bezighouden met innovatie en ontwikkeling van nieuwe cleantech-producten. Elke regeling bevat een bijbehorende link naar de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO).

De grotere transparantie in regelingen, fondsen en subsidies voor de Nederlandse cleantech-sector was één van de afspraken in het Energieakkoord. De betrokken partijen geven daar nu invulling aan. In het breed gedragen Energieakkoord zijn meer dan 40 organisaties vertegenwoordigd, waaronder werkgevers, werknemers, natuur- en milieuorganisaties, maatschappelijke organisaties en de overheid.

Bron: Energy Valley | Foto: Camera Eye Photography via Flickr

 

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen