Merkel houdt vertrouwen in groene economie

Merkel houdt vertrouwen in groene economie

19-07-2012 08:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Bondskanselier Angela Merkel riep deze week landen op om strengere limieten te stellen op CO2-uitstoot, terwijl Duitsland mogelijk zijn eigen duurzame doelstellingen moet bijstellen.

Naast het feit dat Duitsland een subsidieverlaging voor zonnepanelen moet uitstellen, gaat het plan om een ondergrondse CO2-opslag te bouwen mogelijk niet door. Volgens minister Philipp Rösler van Economie zouden door deze maatregelen banen in gevaar komen.

In de krant ‘Bild am Sonntag’ vroeg de minister zich openlijk af of de plannen wel haalbaar zijn. Ook zette hij vraagtekens bij de doelstelling om voor 2020 één miljoen elektrische auto’s te introduceren en het energieverbruik met tien procent te verminderen.

Urgentie

Angela Merkel heeft nog niet op de uitlatingen gereageerd. Begin deze week riep ze landen wél op om limieten te stellen op de C02-uitstoot, voordat de klimaatverandering ‘dramatische vormen’ zal aannemen. Afgelopen december werden er in het Zuid-Afrikaanse Durban afspraken gemaakt over CO2-uitstoot, maar volgens criticasters zijn de afspraken veel te timide om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

“Tijd is van essentieel belang,” zei Merkel op een conferentie in Berlijn. Hier bereiden delegaties uit dertig verschillende landen zich voor op de klimaattop die volgend jaar  zal plaatsvinden in Katar.

Transitie

Na de Japanse kernramp van vorig jaar maart datum/jaar sloten de Duitsers veel kerncentrales en ging het land over op een duurzame economie. De oosterburen willen dat de 35 procent van de energievoorziening van duurzame bronnen komt. Ook wil het land in 2022 helemaal geen gebruik meer maken van kernenergie.

Bron: NuZakelijk en The Guardian

Foto: World Economic Forum

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen