Triodos Bank: minder winst, wel groei

Triodos Bank: minder winst, wel groei

29-08-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Triodos Bank is in de eerste helft van dit jaar opnieuw gegroeid. Wel daalde de nettowinst van de duurzame bank door de verplichte bijdrage aan de nationalisatie van SNS Reaal.

Triodos zag een toename van het aantal klanten met 33.000 (6 procent) tot 550.000, blijkt uit de halfjaarcijfers over 2014. De hoeveelheid ingelegd geld op betaalrekeningen, spaarrekeningen en termijndeposito's steeg met 7 procent, tegen 12 procent in dezelfde periode een jaar eerder. Het totaal beheerd vermogen van Triodos Bank nam toe met 4 procent tot € 10 mrd.

Door de heffing daalde de nettowinst van Triodos Bank met 14 procent naar € 11,5 miljoen. In dezelfde periode van 2013 bedroeg de winst nog € 13,4 miljoen. Zonder de verplichte SNS-bijdrage zou de winst met 22 procent zijn gestegen.

De bank verschafte meer leningen aan duurzame bedrijven en projecten, een toename van 4 procent. In dezelfde periode van 2013 was de groei nog 5 procent. Volgens Triodos doen projecten in landen waar de bank actief is, het goed.

Bron: Triodos Bank | Foto: Triodos Bank

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen