Kamp positief over groene handelsmissie

Kamp positief over groene handelsmissie

05-09-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Minister Henk Kamp van Economische Zaken staat positief tegenover een voorstel van D66 om minstens een keer per jaar een 'groene handelsmissie' naar het buitenland te organiseren.

Kamerlid Stientje van Veldhoven van D66 wil dat Nederland zich ontwikkelt tot een 'hotspot' voor duurzame technologie. Een handelsmissie zou daaraan kunnen bijdragen. Volgens Van Veldhoven hebben groene bedrijven die willen exporteren 'nog een wereld te winnen'.

Kamp voelt daar wel voor. Volgens de bewindsman zijn er eerder dergelijke handelsmissies geweest naar onder meer de Verenigde Staten en Brazilië. In 2011 bracht de Nederlandse tuinbouwsector een bezoek aan de Verenigde Staten om duurzame innovaties uit de kassenbouw onder de aandacht te brengen.

Begin maart dit jaar reisde een groep start-ups met vertegenwoordigers van de ministeries van Economische Zaken en Buitenlandse Zaken nog naar Californië. De jonge Nederlandse bedrijven bezochten onder meer het Cleantech Forum in San Francisco. Dit is een van de belangrijkste jaarlijkse netwerkbijeenkomsten binnen de wereldwijde cleantech-innovatiegemeenschap.

Bron: Telegraaf | Foto: Donna Cleveland, via  Flickr

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen