ASN Bank presenteert 16 finalisten Wereldprijs

ASN Bank presenteert 16 finalisten Wereldprijs

07-10-2014 13:53 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De zestien finalisten van de ASN Bank Wereldprijs zijn bekend. De projecteigenaren verzamelden samen ruim 25.000 stemmen.

Tot het laatste moment hebben de projecteigenaren, die waren verwikkeld in een nek-aan-nek-race, stemmen geworven voor hun duurzame project. De stemronde sloot afgelopen vrijdag. Inmiddels zijn de stemmen gecontroleerd en geteld. De wildcards zijn vergeven.

De plannen van de finalisten zijn onderverdeeld in de vier duurzame thema's van de bank, zoals hernieuwbare energie, eerlijke handel, kinderrechten en veiligheid. De inzendingen vertegenwoordigen een breed scala aan grote en kleine duurzame oplossingen.

Van projecten om afval in de oceanen terug te dringen tot een kledingbibliotheek en een centrum voor kinderen in Guatemala.  Op de website van de ASN Bank Wereldprijs 2014 staan alle finalisten uitgebreid beschreven.

Op 11 oktober mogen de zestien kandidaten hun verhaal doen voor een groot publiek. Tijdens de ASN-bijeenkomst MorgenVandaag staan ze op het podium van Voor de Wereld van Morgen.

De jury selecteert vervolgens acht kandidaten voor de eindronde. De jury baseert zijn oordeel op de ‘pitch’ van de initiatiefnemers en op het projectvoorstel. Op 27 oktober leveren de projecteigenaren hun plan in bij de jury van de ASN Bank Wereldprijs. De jury maakt op 5 november bekend welke twee finalisten per thema meedingen naar de prijs tijdens de uitreiking op 13 november.

Bron: ASN Bank | Foto: ASN Bank

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen