Ministerie in duurzaam vliegprogramma KLM

Ministerie in duurzaam vliegprogramma KLM

17-10-2014 15:48 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaat vanaf april 2015 haar ambtenaren duurzaam laten vliegen met KLM door deel te nemen aan het KLM Corporate Biofuel Programma.

In 2012 kwam KLM, in samenwerking met de Amsterdamse producent van biobrandstoffen SkyNRG, met de introductie van het Corporate Biofuel Programma. Sinds het begin zitten onder andere Philips, Heineken, Ahold, Accenture en Nike in het programma.

In 2011 had KLM de eerste commerciële vlucht op biobrandstof. De jaarlijkse bijdrage van het ministerie van € 200.000 wordt besteed aan de aanschaf van duurzame biokerosine. In ruil hiervoor kan 30 procent van de vluchten van het ministerie duurzaam uitgevoerd worden.

KLM heeft voor de garantie van aanschaf van duurzame biobrandstoffen een samenwerking met het Wereld Natuur Fonds (WNF). Samen met WNF heeft KLM afgesproken om in 2015 één procent van alle vluchten op duurzame biobrandstof uit te voeren. Om dit doel te kunnen behalen is samenwerking met partners uit de sector, bedrijfsleven en overheid essentieel, zegt de KLM.

Inmiddels bestaat het programma uit ongeveer 20 grote bedrijven. De Nederlandse overheid is de eerste in Europa in dit programma.

Bron: KLM, energienieuws | Foto: Pieter van Marion, via Flickr

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen