Deloitte: Barrières bedrijfsleven bij verduurzaming

Deloitte: Barrières bedrijfsleven bij verduurzaming

27-07-2012 10:48 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het bedrijfsleven loopt nog tegen verschillende barrières aan als het gaat om de verduurzaming van hun strategieën.

Dat blijkt uit een onderzoek van Deloitte onder 65 internationale bedrijven die lid zijn van het UN Global Compact, een initiatief of bedrijven te stimuleren een duurzaam en sociaal verantwoordelijk beleid te voeren. Deze bedrijven worden gezien als duurzame leiders die reeds belangrijke stappen hebben genomen richting verduurzaming.

Doel van het onderzoek was om in kaart te brengen in welke fase van duurzame groei, of Zero Impact Growth, de bedrijven zich bevinden. Zelfs deze koplopers op het gebied van duurzaamheid bleken nog tegen verschillende barrières op te lopen op het pad naar verduurzaming.

Gebrek aan eenduidige definities

Eén van de belangrijkste valkuilen was het gebrek aan eenduidige definities om duurzaamheidsinitiatieven goed te kunnen beoordelen en vergelijken, hetgeen ook al bleek uit onderzoek van Green Research. “Hierdoor is het lastig initiatieven tussen soortgelijke bedrijven prestaties tussen branches te vergelijken”, zegt Ralph Thurm, director Innovation & Sustainability bij Deloitte. “Er moet een eenduidige route uitgestippeld worden naar een Zero Impact Growth framework”.

Overige problemen

Naast het gebrek aan eenduidige definities hebben veel bedrijven moeite om ambitieuze duurzaamheidsstrategieën om te zetten in implementatie en wordt er meer aandacht besteed aan ecologische dan aan sociale doelstellingen. Ten slotte bleken de prestatieverschillen tussen de branches erg groot te zijn.

Bron: Controllers Magazine Foto: Lasse Johnsen

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen