Oneplanetcrowd breidt uit naar Duitsland

Oneplanetcrowd breidt uit naar Duitsland

06-11-2014 08:15 | Door: Eric van Eldik

Oneplanetcrowd, het grootste duurzame crowdfundingplatform van Nederland, is nu ook actief in Duitsland. De website biedt kansen voor Nederlandse bedrijven die in Duitsland financiering zoeken.

Vijf Duitse en drie Nederlandse ondernemers zijn sinds deze week actief op de nieuwe Duitse website. Oneplanetcrowd begint in Duitsland eerst met het crowdfunding-voorverkoop model. Investeerders financieren gezamenlijk het doel van de ondernemer. Als tegenprestatie ontvangen zij het duurzame product met korting of in een gelimiteerde oplage.

In Nederland heeft het platform sinds de oprichting in 2012 bij ruim 10.000 actieve investeerders meer dan € 3 mln aan groeifinanciering weten te realiseren. Volgens managing director Maarten de Jong ligt de stap naar de Duitse markt voor de hand. “Duitsland is niet alleen groter dan Nederland, maar ook koploper in duurzaamheid. Wij zijn het eerste platform van Europa dat niet alleen is gericht op impactprojecten."

 

Veel potentie

 

"We bieden de mogelijkheid om meertalig, dus in het Nederlands en het Duits tegelijk, te crowdfunden", zegt De Jong. "Wij geloven in de kracht van crowdfunding in de eigen taal.” Nederlandse ondernemers krijgen de mogelijkheid financiering te zoeken in Duitsland. Zo breidt WakaWaka, leverancier van opladers op zonne-energie, de campagne voor de WakaWaka Base uit naar Duitsland.

Duitse ondernemers die kapitaal hopen aan te trekken zijn onder andere Headmates, een merk dat mutsen op de markt brengt die zijn gebreid door vlijtige oma’s. Ook het kruidenmerk Gewürzkampagne, dat producten direct van het land naar de klant verstuurt, en de doe-het-zelf chocolatierset van Chocqlate zoeken financiering via het platform.

Volgens De Jong heeft de Duitse markt veel potentie, maar is het crowdfundingmodel nog niet zo ver ontwikkeld als in Nederland.

Bron: Oneplanetcrowd | foto: James Cridland, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Eric van EldikPriority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen