Nederland stort 100 miljoen in klimaatfonds VN

Nederland stort 100 miljoen in klimaatfonds VN

13-11-2014 10:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Nederlandse overheid stort € 100 mln in het Green Climate Fund van de Verenigde Naties. Dat heeft minister Lilianne Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking bekend gemaakt.

Het Green Climate Fund ondersteunt ontwikkelingslanden bij het opzetten van duurzame projecten. Daarnaast krijgen de landen hulp bij maatregelen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Volgens Ploumen moet het fonds zo snel mogelijk aan de slag kunnen.

De VN-lidstaten zijn akkoord gegaan met de oprichting van het fonds tijdens de klimaattop in Kopenhagen in 2009. Het is de bedoeling dat het GCF wordt gevuld met bijdragen van overheden en het bedrijfsleven. Maar die vallen tot dusver tegen. Vanaf 2020 moet er zo’n $ 100 mrd in het fonds zitten. Tot nu toe is slechts $ 2,3 mrd toegezegd, waarvan $ 2 mrd afkomstig is van Duitsland en Frankrijk.

Afrikaanse klimaatonderhandelaars hebben gewaarschuwd dat als er volgend jaar niet minimaal $ 7 mrd is toegezegd, een akkoord in Parijs over een nieuw klimaatverdrag gevaar loopt.

Bron: Trouw, Green Climate Fund, The Economic Times | Foto: Verenigde Naties

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen