VS en India steken 1 miljard in groene energiesector

VS en India steken 1 miljard in groene energiesector

21-11-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Verenigde Staten en India hebben een gezamenlijk plan gepresenteerd voor de stimulering van de hernieuwbare energiesector in beide landen.

Export-Import Bank of the United States (Ex-Im Bank) en Het Indian Renewable Energy Development Agency Ltd (IREDA) hebben daarvoor een intentieverklaring getekend. Beide partijen werken samen aan een investeringsplan voor hernieuwbare energieprojecten in India. De Ex-Im Bank stelt tot $1 mrd krediet beschikbaar aan India om Amerikaanse goederen en diensten aan te kopen.

Ex-Im Bank is een onafhankelijk federaal agentschap gespecialiseerd in exportfinanciering. De uitvoering van de overeenkomst is afhankelijk van de gerealiseerde export en de interesse van Indiase projectontwikkelaars.

Ex-Im Bank verwacht dat het verstrekte krediet extra banen oplevert in de hernieuwbare energiesector in de Verenigde Staten. IREDA hoopt dat de financiële boost de sector in eigen land ondersteunt. India heeft de doelstelling om in 2019 alle 1,3 miljard inwoners 24 uur per dag van elektriciteit te voorzien.

Bron: Ex-Im Bank | Foto: Miran Rijavec, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen