Wereldbank verlegt focus naar hernieuwbare energie

Wereldbank verlegt focus naar hernieuwbare energie

24-11-2014 12:07 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Hernieuwbare energieprojecten hebben bij de Wereldbank vanaf nu voorrang. De president van de ontwikkelingsbank kondigt aan slechts nog bij hoge noodzaak te investeren in kolencentrales.

Volgens de Wereldbank ondermijnt klimaatverandering de bestrijding van armoede. Juist de gebieden waar de bank zich voor inzet, ondervinden veel problemen als gevolg van klimaatverandering.

De bank zal ontwikkelingsgebieden daarom zoveel mogelijk ondersteunen om hernieuwbare energieprojecten te ontwikkelen. Alleen in situaties waarin waterkracht, zonne-energie, windenergie en geothermie samen niet volstaan, overweegt de Wereldbank nog de financiering van goedkope kolencentrales. Jim Yong Kim, President van de Wereldbank, deed deze uitspraken in aanloop naar de VN Klimaattop in Peru die volgende week start.

 

Doel

 

Het voornaamste doel van de Wereldbank is het bestrijden van armoede. Toegang tot een betaalbare en betrouwbare energievoorziening is voor de organisatie een belangrijke doelstelling. Sinds 2008 financierde de Wereldbank mede daarom voor $ 21 mrd aan fossiele energieprojecten.

Bron: Guardian | Foto: Green Prophet, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen