Eerste zon-obligaties op crowfundplatform

Eerste zon-obligaties op crowfundplatform

28-11-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

SAB, een dochteronderneming van de Nederlandse investeringsmaatschappij Sunrock Investments, heeft de eerste zon-obligaties aangeboden op een crowdfundingplatform.

Volgens de propositie van SAB gaat het om een achtergestelde obligatielening met een maximum van € 250.000. Het gaat om herfinanciering van de aandeelhouderslening, waarmee SAB hoopt te profiteren van een lagere rentelast.

Volgens SAB geven de zon-obligaties particulieren de mogelijkheid om te beleggen in een bestaand zonne-energieproject. Particulieren kunnen instappen vanaf € 1000. De belegging biedt een vaste rente van 6 procent en heeft een looptijd van vijf jaar.

Het project dat op het platform duurzaaminvesteren.nl wordt aangeboden is project Borgloon, een zonnecentrale bij een grote fruitteler in Vlaanderen. De installatie is bijna vijf jaar in gebruik en levert ongeveer 460 megawattuur per jaar. Het grootste deel van de opgewekte elektriciteit is bestemd voor de koelcellen van de fruitteler. Het zonneproject is naar verwachting tot ongeveer 2029 operationeel.

Het crowdfundplatform haalde eerder voor drie verschillende windparken ruim € 1,4 mln op.

Bron: SAB, SolarCity, The Guardian | Foto: Mike Linksvayer, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen