Investeerders VS starten cleantech-as-a-service

Investeerders VS starten cleantech-as-a-service

05-12-2014 14:04 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Amerikaanse investeringspartij Generate Capital financiert de installatie van energie-efficiënte systemen voor partijen die de middelen zelf niet bij elkaar krijgen.

Het bedrijf focust nadrukkelijk op de installatie van LED-verlichting, warmtepompen en andere bewezen cleantechsystemen. Voor dergelijke investeringen stelt het bedrijf bedragen van $ 2 mln tot $ 20 mln beschikbaar aan steden, verenigingen en coöperaties.

Generate Capital maakt zijn rendement op de behaalde energiebesparingen. De eindgebruikers van de investeringen betalen een gedeelte van de resterende energierekening aan de financierende partij.

Mede-oprichter Jigar Shah stond eerder aan de basis van de Amerikaanse zonne-energiegigant SunEdison. Daar deed hij veel ervaring op met een soortgelijk investeringsmodel voor zonnepanelen. Scott Jacobs is een andere grote naam binnen Generate Capital. Hij is een van de grondleggers van de cleantechdivisie van het wereldwijd opererende adviesbureau McKinsey.

Bron: PV Magazine | Daiji Hirata, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen