Twitter-oprichter investeert in positieve start-ups

Twitter-oprichter investeert in positieve start-ups

10-12-2014 10:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Evan Williams, mede-oprichter van Twitter én Blogger.com, heeft het durfinvesteringsfonds Obvious opgericht. Het fonds steekt geld in onder meer duurzame systemen en gezonde voeding.

Obvious investeert in start-ups die schaalbare oplossingen bouwen om grote werelduitdagingen aan te pakken. Naast Evan Williams maakt ook ervaren durfinvesteerder James Joaquin deel uit van het team. Hij bracht dit jaar het succesvolle energiebesparingsplatform Opower naar de beurs.

De uiteindelijk beoogde omvang van het fonds is nog niet duidelijk, maar Williams zegt per start-up $ 1 mln tot $ 5 mln te willen investeren.

Onder meer de duurzame bouwstart-up Flux, de alternatieve vervoerder Loup en het freelanceplatform Workpop behoren tot de eerste elf 'positieve start-ups' waarin Obvious participeert. Verder ontvingen ook Beyond Meat en Miyoko's Kitchen, bedrijven die werken aan respectievelijk vlees- en kaasvervangers, financiering.

Bron: Sprout | Foto: Andreas Eldh, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen