3 x 30 duurzaam: de 3 best gelezen verhalen

3 x 30 duurzaam: de 3 best gelezen verhalen

27-12-2014 09:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Drie nieuwsberichten die u niet mag missen. In drie keer 30 seconden. Iedere zaterdag presenteert DuurzaamBedrijfsleven.nl de best gelezen verhalen. Over innovatie, een doorbraak in duurzaam ondernemen en opvallend nieuws.

1. Top 5 succesvolle doorbraken voor 2015

DuurzaamBedrijfsleven kijkt terug naar 2014 en vooruit naar 2015. We trappen het tweeluik af met de vraag: welke vernieuwingen breken echt door en worden schaalbaar in 2015?

Over circulaire economie, energieneutrale bouw, groene obligaties, energieopslag en de waterstofauto.

Meer weten? Lees verder.

2. Tesla start verwisselstation accu’s

Tesla start in de VS een proef met het verwisselen van lege accu’s. Bij de Model S gaat dat sneller dan een gemiddelde tankbeurt.

Dat meldt de bouwer van elektrische auto’s op zijn blog. De dienst begint in de staat Californië. Voorlopig is het verwisselen van het accupakket alleen op afspraak mogelijk. Met de proef hoopt Tesla duidelijkheid te krijgen over de vraag naar de service.

Meer weten? Lees verder.

3. Kwart miljoen voor lekker warme stoelkussens

De Nederlandse start-up Sit & Heat levert verwarmde stoelkussens die 95 procent energie besparen ten opzichte van gebruikelijke terrasverwarming. Investeerders steken € 250.000 in het bedrijf.

De stoelkussens van Sit & Heat zijn een alternatief voor heaters die terrassen in de winter warm houden. “Terrasverwarmers verwarmen vooral de buitenlucht, dat is niet goed voor het milieu”, zegt oprichter Jorg Rijkschroeff. De kussens van Sit & Heat verwarmen de gasten direct in plaats van met stralingswarmte. Zo gaat er bijna geen energie verloren.

Meer weten? Lees verder.

Foto Header: Fujisawa SS

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen