RVO publiceert Milieulijst 2015

RVO publiceert Milieulijst 2015

02-01-2015 12:12 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft de Milieulijst 2015 gepubliceerd. Op de lijst is te zien welke milieu-investeringen dit jaar in aanmerking komen voor fiscaal voordeel.

Nieuw op de lijst is dit jaar onder meer de toepassing van natuurlijke koudemiddelen in bestaande koelinstallaties. Dit volgt op de beslissing van de Europese Commissie om het gebruik van het schadelijke koudemiddel Freon 22 (R22) per 1 januari 2015 te verbieden. Ook een glasversnipperaar voor de horeca, een variabele verpakkingsmachine en apparatuur voor lokale verwerking van landbouwgewassen zijn aan de lijst toegevoegd. Hybride auto's met dieselmotoren komen niet langer in aanmerking. Ook personenauto's op aardgas kunnen niet meer op fiscale voordelen rekenen.

 

MIA en Vamil

 

Op de Milieulijst staan innovatieve technieken waarop de Milieu-investeringsaftrek (MIA) of de Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (Vamil) van toepassing zijn. Met de MIA kunnen bedrijven die investeren in deze technieken tot 36 procent van de investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst. De Vamil biedt mogelijkheid 75 procent op een willekeurig moment af te schrijven.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) past de Milieulijst jaarlijks aan. Het beschikbare budget blijft dit jaar met € 93 mln voor de MIA en € 38 mln voor de Vamil gelijk aan dat van 2014.

Bron: RVO | Foto: RVO

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

RVO

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen