Beleggingsfonds steekt 1 mln in Avantium

Beleggingsfonds steekt 1 mln in Avantium

05-01-2015 14:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het aan de Brusselse aandelenbeurs Euronext genoteerde investeringsfonds Quest for Growth steekt € 1 mln in het Nederlandse biotechbedrijf Avantium.

Quest for Growth was sinds een investeringsronde in juni 2014 indirect al aandeelhouder van Avantium. Met deze directe investering vergroot het fonds zijn belang in de Nederlandse start-up.

In 2017 verwacht Avantium een commerciële fabriek voor frisdrankflessen in bedrijf te nemen. Uit plantaardig plastic zal het bedrijf daar flessen produceren voor onder andere Coca-Cola en Danone.

Quest for Growth is een Privak, naar Belgisch recht. Een Privak biedt particuliere beleggers de mogelijkheid om in niet-beursgenoteerde vennootschappen te investeren. Quest for Growth richt zich specifiek op groeibedrijven in de ICT, gezondheidszorg en cleantech. Het beheerd vermogen bedroeg in 2013 € 112 mln.

 

Kansen

 

Aanvankelijk was Avantium van plan zijn nieuwe fabriek in de Verenigde staten te bouwen. Door het opheffen van het suikerbietenquotum in de EU ziet de start-up nu goede kansen in Nederland, of elders in de EU.

Avantium is een verzelfstandigde spin-off van energiebedrijf Shell. Het bedrijf heeft een innovatieve technologie om bio-plastics te maken. Vorig jaar is Avantium door The Cleantech Group uitgeroepen tot Europees cleantechbedrijf van het decennium.

Bron: express.be | Foto: Duncan Hull, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.



Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen