Getal van de dag: 15

Getal van de dag: 15

08-08-2012 14:48 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het duurzame getal van de dag: 15. Dit is het percentage brandstof dat de Europese luchtvaartmaatschappij Airbus wil besparen door waterstoftanks in de vliegtuigen te plaatsen.

De waterstoftanks zullen gebruikt worden om energie op te wekken voor onder andere de verlichting en het entertainmentsysteem voor de passagiers. Daarnaast kunnen de tanks zuurstof omzetten in water, waardoor het vliegtuig minder water hoeft mee te nemen bij het opstijgen.

Airbus hoopt in 2015 een testvlucht te kunnen maken met een waterstoftank aan boord. In de waterstoftank zit een brandstofcel van 90 kW. Een dergelijke test werd eerder al uitgevoerd door Boeing.

Bron: NUzakelijk

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen