Zorgfonds schrapt niet-duurzame hedgefondsen

Zorgfonds schrapt niet-duurzame hedgefondsen

09-01-2015 16:16 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Pensioenfonds Zorg en Welzijn is gestopt met beleggingen in hedgefondsen. Volgens PFZW voldoet die categorie niet aan de criteria van duurzaamheid, kosten en complexiteit.

De beleggingen in hedgefondsen zijn in 2014 vrijwel volledig afgebouwd, laat PFZW weten in een persbericht. In 2013 was de waarde van de investeringen in hedgefondsen nog 2,7 procent, € 3 mrd, van het totaal belegde vermogen.

PFZW was in 2003 een van de eerste pensioenfondsen in Nederland dat met beleggingen in hedgefondsen begon. Die strategie past echter niet meer in het huidige beleid.

Besluit

Volgens Jan Willem van Oostveen, manager Financieel- en Beleggingsbeleid, is het besluit onder meer ingegeven door "de hoge beloningen in de hedgefundsector en het vaak beperkte oog voor maatschappij en milieu". De beleggingen zijn bovendien te ingewikkeld en te duur, terwijl de rendementen onzeker zijn.

Het Pensioenfonds voor Zorg en Welzijn is het op een na grootste pensioenfonds van Nederland met meer dan twee miljoen deelnemende werknemers en oud-werknemers in de sector. Eind 2014 bedroeg het totale beheerde vermogen ruim € 156 mrd.

Bron: PFZW | Foto: Perpetual Tourist, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen